FIT arriba per revolucionar l’oficina moderna

Per què treballem asseguts quan ho podem fer drets? Nombroses oficines de diferents punts del món ja fa temps que integren les standing desks, taules de treball pensades per combinar la postura del cos mentre treballes, combinant períodes drets i altres asseguts a la cadira. FIT ha arribat per no deixar-nos indiferents.

Tal com funciona el món modern, ens hem acostumat a passar moltes hores asseguts, ja sigui a l’oficina, a casa, a les sales d’espera, al cotxe, etc. Estar assegut, per si mateix, no és dolent. Tampoc ho és estar dret, però com és ben sabut, res no és bo quan es fa en excés.

No estem dissenyats per romandre en la mateixa postura 50 hores a la setmana, de fet, el moviment ens cura, ens activa, mentre que el no moviment s’encarrega de fer tot allò oposat. En els darrers temps, les standing desks s’han convertit en un element imprescindible per a tots aquells que volem canviar allò establert, perquè el normal, no és sempre el correcte.

No és una nova tendència, de fet és ben sabut que Charles Dickens escrivia les seves novel·les en un escriptori elevat. Les standing desks ens ajuden a mantenir una posició més natural i ergonòmica, implicant més músculs, repartint el pes i evitant la sobrecàrrega i la fatiga. Així, preparem el nostre cos per poder romandre dempeus de forma més freqüent i perllongada.

La clau és poder alternar segons calgui. Sents fatiga o molèsties? Seu. Estàs poc centrat, et distreus amb facilitat o et sents rígid per portar una bona estona assegut? Posa’t dret i reactiva’t. Escolta al teu cos. El moviment augmenta la nostra energia, i ens fa estar de millor humor. Diversos estudis confirmen que hauríem de posar-nos drets almenys dues vegades cada hora. Estar drets fa que experimentis una sensació d’urgència, de “he d’actuar ara”, que et centris allò que tens entre mans.

En aquest context de vida sedentària, hem prestat massa atenció a allò cognitiu posant de banda el nostre estat físic. Estem en un moment de canvi, en què s’emfatitza el fet de moure’s, viure experiències. Queden enrere els tangibles estàtics i invariables. Ja són moltes les startups de Silicon Valley ja s’han sumat al moviment, oferint als seus equips la possibilitat de treballar drets, i asseguts, mitjançant taules elevables. T’animes a provar-ho? Contacta amb nosaltres i et prepararem una proposta afí a les necessitats de la teva oficina.